A binance.us oldalon a bitcoin ára beszakadt 8200 dollár környékére


Hozzáadva: 2021. Október 23. Megtekintve: 501

A binance amerikai oldala egy intézményi befektető kliens szoftverét hibáztatja a kialakult állapotért. A kereskedők viszont nem értik, hogy miért nem alkalmaztak megbízhatóbb szoftvert.


Két nappal ezelőtt, 2021 október 21-én a bitcoin ára a binance.us oldalon 88%-os zuhanás után 8200 dolláron állt meg írja a blockcrypto.com. A binance.us egy emailben egy kliens oldali szoftvert hibáztat. Az egyik intézményi befektető ügyfelük panaszkodott a szoftver abnormális működése miatt.


A kereskedő cég, a binance.us információ szerint javította a hibát és folyamatosan monitorozza a szoftver működését, hogy ne fordulhasson elő hasonló probléma a jövőben.


A kereskedők szerint az ilyen cégek általában rendelkeznek hibajavító mechanizmusokkal és meglepetésként érte őket az ár bezuhanása. Ezen mechanizmusok lezárják a rendszert ha abnormalitást észlelnek. Ilyen abnormalitás lehet ha valaki túl sok pénzt veszt egy ügyleten, vagy az ügylet árszínvonala nagyon messze van a legjobb ártól.


Ilyen mechanizmusokat alkalmaznak a börzék is. A Coinbase például ár védelmező pontoknak (price protection point) nevezett eljárást alkalmaz. Ha egy tranzakciós igény változói kilépnének egy bizonyos tartományból, akkor a mechanizmus elveti az ügyletet.


A Coinbase-en például ha egy piaci vagy egy limitált order a PPP szint alatt kerülne teljesítésre, akkor a mechanizmus feltölti a PPP szintig a teljesíthető tranzakciókat és a maradékot egyszerűen eldobja. A bitcoin ára a Coinbase-en nem zuhant be.


Ha pillanatszerű árzuhanás a binance.us-en más helyeken is befolyásolta a bitcoin árát. A nagyobb börzéken az ár először 65,500 dollárról 64,200 dollárra esett, majd kicsit visszamászott. Ennek ellenére nem volt képes felmenni a zuhanás előtti szintre és 63,100 dollár környékén oldalazott. Más börzéken a bitcoin 58,555 dollár környékén cserélt gazdát, de az FTX.US-en a piaci ár 51,410 dollárra zuhant.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek