A Bitmain nem fog többé bitcoin bányagépeket Kínába szállítani


Hozzáadva: 2021. Október 23. Megtekintve: 498

A legújabb értesülések szerint az egyik legnagyobb bitcoin bányagép gyártó a Bitcoin felfüggeszti eszközeinek árusítását a kontinentális Kínában.


A Bitmain főhadiszállása Pekingben található. Néhány napja azonban egy kínai nyelvű közleményben bejelentették, nem fognak több bitcoin minert gyártani a hazai piacra, hiszen nekik is be kell tartani az új kínai szabályokat. A külföldi piacra azonban a szokásos módon terítik majd eszközeiket.


A Bitcoin ezen lépése valószínűleg nem fogja jelentősen befolyásolni a cég bevételeit, mert a belpiacon előállított profitjuk eddig is folyamatosan csökkent. Legnagyobb bevételeiket az észak amerikai eladásokból állítják elő. A cég ezen döntésével valószínűleg teljesen ki fog vonulni a Kínai piacról. A hazai eladások 2017-ben még 50%-ot tettek ki a teljes forgalomból, de 2018 első negyedévében már csak 40%-ot generáltak hazájukban a Bitmain-nál.


A bitcoin bányászat mellett meglehetősen nagy népszerűségnek örvend a házi barkácsrigek üzemeltetése is. Ezeket videókártyákból állítják elő és főleg ethereum-ot bányásznak velük, viszont a kínai hatóságok ezekre is elkezdtek figyelni.


A Jiangsu tartományi helyi vezetés elkezdte ellenőrizni az IP címeket és monitorozza a kimagasló energiahasználókat, valamint a pool-hoz csatlakozó felhasználókat. Így már több mint 4502 IP címet sikerült felderíteniük. Ezeket kapcsolták kriptovaluta bányászati tevékenységhez. A bányászok energiafogyasztását 260,000 kilowatt órára teszik. Érdekes módon az IP címek 21 százaléka kínai hivatalos szervek, iskolák és cégek belső gépeiről származott.


A kínai közösségi médiában találhatunk olyan beszámolókat, amelyek helyi energiaszolgáltatók, telekommunikációs irodákból érkező gyanakvó telefonhívásokról mesélnek. A hatóságok ilyen módon próbálják meg lenyomozni a bányászokat, de van hogy a törvényeket betartatók személyesen szálnak ki az olyan helyszínekre, ahonnan abnormális energiafelhasználást észlelnek.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek