A kínai Zhejiang tartományban ráugrottak az ethereum bányászokra


Hozzáadva: 2021. Október 21. Megtekintve: 508

Az egyik partmenti kínai tartomány, Zhejiang áramkimaradásairól híres. A probléma hátterében a kriptovaluta bányászok állhatnak és őket próbálják meg lokalizálni a kínai hatóságok.


A zhejiang-i kibertér adminisztrációs ügynökség nemrégiben tett közzé egy olyan blogbejegyzést, amelyben a kriptovaluta bányászok ellen indított hadjáratokról számolnak be. Ezek keretében állami szervezetek falain belül, a kínai kommunista párt által ellenőrzött számítógépeken és oktatási, valamint kutatóintézetek szerverein futtatott kriptovaluta bányászprogramokat próbálnak lefülelni, írja a theblockcrypto.com.


Az akció során a kínai megyében 4700 IP címet ellenőriztek le, mert gyanították, hogy a kriptovaluta bányász szoftverek ezek mögött futnak. Sikerült felfedniük továbbá 77 nyilvános szervet 184 IP címen keresztül. Ezek a kormány által pénzelt szervezetekben bányásztak bitcoin-t, ethereumot és egyéb más kriptovalutát.


A helyi hatóságok együttműködvén 119 IP cím alapján több mint 20 helyszínre szálltak ki és a kriptovalutákat bányászó személyzetet megbírságolták, valamint bezáratták a szerverparkokat.


A Kínában a bányászok és a hatóságok között kialakult macska-egér harc tehát elkezdődött és napjainkban is folyik.


A kínai szigorítások 2021 nyarán kezdődtek, az ethereum hálózati összkapacitása azonban egy jottányit sem csökkent. Sőt! Rohamosan növekszik. Ebből arra következtethetünk, hogy a kínaik megtalálják a kiskapukat, valamint a világ más pontjain egyre nagyobb a bányászati kedv.


A Sparkpool a világ egyik legnagyobb ethereum bányász poolja. A főhadiszállásuk elvileg Hangzhouban található és idén szeptember 27-én terveztek leállni. Ekkor 160 TH/s hashrate kapacitás felett uralkodtak. Az európai Ethermine majdnem ugyan ennyi kapacitással bír. A harmadik helyen pedig szintén egy kínai szereplő jelenik meg. Ez az F2Pool 75 TH/s-al.


Az utóbbi időben úgy tűnik az ethereum bányászok a Sparkpool-ból átugrottak az F2Pool-ba, hiszen annak teljes hashrate-je megkétszereződött. Most olyan 165 TH/s körül jár. Az Ethermine 15%-os kapacitásnövekedést jelent, most 185-200TH/s a teljes hálózati kapacitásuk.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek