A Valkyrie bitcoin ETF-ek már az első napon 80 millió dolláros kereskedési volument mutattak


Hozzáadva: 2021. Október 24. Megtekintve: 516

Az EFT az angol Exchange Traded Fund szavak rövidítése, tőzsdén kereskedett befektetési alapot jelent. A kriptovilágban is egyre elterjedtebbek mint befektetési instrumentek. A Valkyrie bitcoin jövőbeni ügylet ETF-ek (bitcoin futures exchange-traded fund) néhány napja kerültek fel a NASDAQ-ra és már az első napon 80 millió dolláros kereskedési volument produkáltak.


A Valkyrie bitcoin stratégiát a börzén $BTF-nek rövidítik. 25 dolláron nyitott és a nap végén 24,16 dolláron zárt, a Bloomberg jelentései szerint. A nap végi statisztikát tekintve egy nap alatt 3,1 millió részvény cserélt gazdát és ezzel a kereskedési volumen 78 millióra rúgott.


A Bloomberg ETF elemzője, Anthony Rayar közösség média posztjában azt mondta: “A $BTF és a $BITO kereskedési volumenje és piaci ára is erős keresletet rejt maga mögött.”


A Bloomberg egy másik ETF elemzője, Eric Balchunas a Twitterre a következőt írta: “A $BTF ügyesen debütált, annak ellenére hogy a ProShares $BITO-ja beárnyékolta a kezdést.”


A ProShares volt az első, amely a new yorki tőzsdén először listázott bitcoin alapú jövőbeni ETF-et. Mindenki nagyon várta a listázást és már az első napon 1 milliárd dollárnyi részvény cserélt gazdát.


A ProShares-nek sikerült megnyerni a harcot, amelyet az amerikai szabályzók kegyeiért vívtak. Az amerikai értékpapír szövetség (SEC) egyik vezetője, Gary Gensler-nek keltették fel először érdeklődését a bitcoin alapú ETF-ekről szóló javaslatok.


A Valkyrie a második helyen futott be, de vannak még a sorban. A következő héten jöhet majd a VanEck.


Az érdeklődés egyre nagyobb az újtípusú jövöbeni ügylet alapú ETF-ekkel kapcsolatban. A CME csoport a bitcoin piacon több mint 5 milliárd dolláros keresletet jelentett és felmerült az is, hogy a számok akár túl is lőhetnek a CME pozíciós limitjein. Ha ez megtörténik, akkor nem fogják tudni tovább követni az alapként szolgáló vagyontárgyat, mert hosszabb lejáratú szerződéseket kell majd vásárolniuk, magasabb áron.


Joshua Lim, a Genesis-nél dolgozó derivatíva specialist a következőképp fogalmazott: “Az utóbbi két napban október és novemberi szerődéseket vesznek nagy aktivitással a kereskedők. Kedden +595 dolláron zártak, de szerdán +1,240 dolláron álltak már. Ez valószínűleg annak az eredménye, hogy az ETF megjelentek novemberre is, és itt már magasabb a pozíciós limit. Több, mint 5000 ilyen új szerződést vettek és adtak el az utóbbi három napban. ”Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek