Az orosz bankok komoly problémának látják az orosz kriptovaluta befektetéseket


Hozzáadva: 2021. Október 24. Megtekintve: 413

Az orosz Reuters-nek adott interjúban Elizaveta Danilova, az orosz központi bank pénzügyi stabilitásért felelős részlegének vezetője fejezte ki ezzel kapcsolatban aggodalmait. Elizaveta Danilova elmondta, az orosz szabályzók elkezdték vizsgálni az orosz állampolgárok kriptovaluta befektetéseit és szeretnék felmérni a piac méretét.


Elizaveta Danilova a következő módon fejezte ki magát: “A kriptopiac átláthatóság nagyon kétes. Igaz ez Oroszországban is és a többi országban is. A jelenlegi tudásszintet használva, valamint tovább emelve kell dolgozni. Tudtára kell adni a befektetőknek a járulékos kockázatok részleteit és, hogy befektetéseik nincsenek biztosítva.”


A kockázatoktól való védelem módját nem könnyű kidolgozni. Főleg azért, mert a kriptovaluta piac nemzetközi, írja a block-chain24.com és az oroszok külföldi közbenjárók segítségével tudnak kriptovalutába befektetni.


Elizaveta Danilova továbbá így magyarázott, amikor a kriptovaluták vásárlásának esetleges betiltásáról kérdezték: ”Néhány nemzetközi börzén kriptoderivatívákkal is lehet kereskedni. Ezek iszonyatos kockázattal járnak. ”


Az orosz központi bank pénzügyi stabilitásért felelős részlegének vezetője megemlítette továbbá, hogy a bitcoin és a többi valuta iszonyatos kilengéseket képes produkálni. Ez nyilván egy oldalról sok bátor befektetőt vonz, mert a gyors meggazdagodás lehetőségével kecsegtet, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a másik oldalon hatalmas veszteségek is megjelenhetnek.


Szeptember közepén az orosz bank jelentést adott közzé, amiben egy országos kriptovaluta tiltás kiterjesztéséről beszéltek. Az orosz szabályzók törvényjavaslatokat dolgoznak ki, amelyek a digitális vagyontárgyakkal kereskedőkkel szemben eszközölendő retorziókat fogják majd leírni.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek