Az orosz posta blokklánc technológiával fogja nyomon követni csomagjait


Hozzáadva: 2021. Október 25. Megtekintve: 451

Az orosz posta csomagjainak nyomonkövetésére blokklánc technológiát tervez használni. A blokklánc technológiától sok idő és energia megtakarítását várják a szakemberek.


Az orosz források szerint az orosz állami posta szeretné javítani csomagküldésének hatékonyságát. Ilyen okok miatt számos technológia bevezetésén gondolkodnak és itt merült fel a blokkláncok alkalmazhatóságának ötlete is, írja a block-chain24.com.


A postán való blokkláncok alkalmazására az elkövetkező néhány évben már sor is kerülhet. Az orosz postaszolgálat a csomagok nyomonkövetésére akár már 2023-tól is alkalmazhatja a blokklánc technológiát. A digitális termékekért felelős igazgató, Vladimir Urbanszky elmondta, a szolgáltatás szeretnék kitenni a piacra és kiemelete, hogy az orosz posta nagyon fontos szerepet játszik a nemzeti logisztikai láncban és a rendszer lehetővé tenné, hogy a postát használó cégek kényelmesen nyomon tudják követni csomagjaikat.


Az orosz IT szakemberek szerint a blokklánc projekt eredményeként csökkenne az elvesztett csomagok száma. Hozzáteszik, az új technológia képes lehet teljes mértékben kiváltani a régi mechanizmust. Így sok energiát és erőfeszítést lehetne megspórolni, mert nem kellene állandóan az elveszett csomagokat keresgetni. További haszon lenne, hogy kevesebb ember alkalmazásával lehetne ugyanazt a feladatot elvégezni.


A digitális transzformációért felelős orosz szervek jelenleg nyomkövető blokkláncok alkalmazásán gondolkodnak. A szóvivők elmondásaiból kiderült, kész tervek még nincsenek.


Amint van már valami prezentálható anyag, azt az orosz cégek vezetései felé beterjesztik majd. Ha sikerül dűlőre jutni az orosz szakembereknek, akkor a 2025-ös év végéig 38,2 milliárd rubelt fognak majd a fejlesztésekre elkülöníteni.


Az orosz posta egyébként egy ideje már vizsgálja a blokklánc alapú technológiák bevezethetőségének kérdését. 2017 októberében a posta általános igazgatója, Nikolaj Nodguzov beszélt tervekről, amelyekkel blokklánc alapú technológiákat vezetnének be és ezekkel tartanák számon a cégek átutalásait.


“Minden nap 9 milliárd rubelnyi tranzakciót kell kezelnünk. A rendszer biztonságának fenntartását szemelőtt tartván, teljes mértékben elképzelhető, hogy blokklánc alapú technológiákat fogunk használni.” - mondja az orosz posta egy szóvivője.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek