Az oroszok megemelnék a kínai bányász migránsok energia díjait


Hozzáadva: 2021. Október 24. Megtekintve: 527

Az irkutszki területeken 160 százalékkal megnőtt az energiafelhasználás mértéke, nem sokkal azután, hogy a kínaiak totális háborút hirdettek a kriptovaluta bányászat ellen az országukban. Irkutszkban egy kilowatt óra ára 1 rubel alatt van. Ez körülbelül 4.4 forint. A bitcoin bányászok pedig adót sem kell, hogy fizessenek. Ennél jobb hely nincs is a világon kriptobányászok számára.


Az orosz energetikai minisztérium új tarifa rendszert tervez bevezetni a kínából migráló kriptovaluta bányászokra szabva olvashatjuk a block-chain24.com-on.


Az orosz energetikai miniszter, Nikolaj Shulginov szerdán jelentette be, hogy már dolgoznak az új tarifák kidolgozásán. Szeretnék majd megkülönböztetni a hagyományos fogyasztókat és a kriptovaluta bányászokat, írta az RBC október 13-án.Shulginov nem tartja helyesnek, hogy a kriptovaluta bányászok ugyan azt az elektromos energiát használják, mint a hagyományos felhasználók.


Shulginov a következő módon fejezte ki magát: “Nem engedhetjük meg a kriptovaluta bányászoknak, hogy kihasználják a kialakult szituációt és élvezzék a hagyományos fogyasztókra szabott elektromos energia árakat. A célunk a jó minőségű elektromos áram megbízható módon való eljuttatása a fogyasztókhoz. Ehhez meg kell tiltanunk, hogy a bányászok ugyan azon az áron használhassák az áramot.”


Az orosz jelentések szerint vannak olyan régiók az országban, amelyek abnormális módon megnövekedett elektromos áram igénnyel néznek szembe. Feltételezik, hogy ezt a Kínából migráló kriptovaluta bányászok okozzák, akik a kínai kormány kripto-tiltásától menekülnek.


Az orosz Irkutszk környéki vidékek, amelyek nagyjából 1700 km-re találhatók Kínától, a tavalyi évhez képest 160 százalékos emelkedést jelentettek az elektromos energia igényekben.


Az irkutszki régió gubernátora, Igor Kobzev is beszámolt a lavinaszerű elektromos áram igény növekedésről. Orosz bányászokból sincs kevés Irkutszkban, de a helyzeten nem segít a kínai bányász migráció sem.


A Szibériában található irkutszki régióban valóban olcsón lehet előállítani az elektromos áramot. Vízerőmű van Irkutszkban, Ust-Ilimsk-ben, és Bratszk-ban is. Ebben a régióban található az orosz BitRiver főhadiszállása is. A BitRiver kulcsrakész megoldásokat nyújt kriptovaluta bányász eszközök tárolására és üzemeltetésére. Ők a legnagyobbak az oroszoknál, akik ilyen szolgáltatást nyújtanak.


A BitRiver elnöke, Igor Runyec elmondta, hogy teljes mellszélességgel támogatják az orosz energetikai minisztérium kezdeményezéseit.


Igor Runyec szerint ez egy tiszta és gazdaságilag megmagyarázható lépés lenne, továbbá a bányászok így be tudnának lépni a legális mezőkre és az orosz szabályzók végre megtennék az első lépéseket a terület megregulázásának irányába. Ez végül sokat segítene az átláthatóság növelésében.


Runyec továbbá elmondta azt is, hogy a cége 2,5-3-szor annyit fizet mint egy hagyományos felhasználó az elektromos energiáért.


Oroszország lett az egyik legmeghatározóbb szereplő a bitcoin bányászati piacon, miután a kínaiak meghozták a tiltó rendelkezéseiket. Az oroszok jelenleg 11 százalékát teszik ki a globális bitcoin hashrate-nek. Előttük van Kazahsztán és az USA.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek