Hogyan lehet egy 4Gb-os RX 470-as videókártyából 8Gb-osat csinálni Ethereum bányászatra?


Hozzáadva: 2021. Április 21. Megtekintve: 1695

Az ethereum bányászata során az egyik legfontosabb paraméter a DAG fájl mérete és ezt figyelik árgus szemekkel a bányászok. Sok mendemonda kering az interneten arról, hogy amint a DAG fájl mérete átlépi a videókártya memóriájának méretét onnantól kezdve véget ér az ethereum bányászat. Egy jó ideje azonban az ethereum DAG fájl mérete már bőven meghaladta a 4Gb-ot és sokan teljesen bepánikoltak, mert azt hitték nem lehet többé bányászni a 4 gigás kártyákkal. Kiderül azonban, hogy van megoldás. Nézzük itt most a részleteket a 2021-es ethereum bányászattal kapcsolatban!


Jelenleg, még így a megnövekedett DAG méret mellet is egy 4Gb-os Radeon RX 470-es kártya 21-22 Mh per sec.-el bányászik ethereumot. Ezt a zombi móddal tudják elérni a bányászok és a gyakorlatban az ethereum bányászat egy ilyen 4Gb-os videókártyán úgy valósul meg, hogy a DAG fájl azon részét, amely nem fér be a videókártya memóriájába, ki kell mozgatni a RAM-ba és folyamatos kommunikációt kell biztosítani a RAM és a videókártya között. Nyilván ha tovább nő a DAG mérete, akkor több adatot kell majd utaztatni és emiatt csökken az ethereum bányászat hozama az ilyen kártyákon.


Roman Tomera YouTube csatornájának köszönhetően, sajnos csak orosz nyelven, de megtudhatjuk hogyan lehet újra életet lehelni 4Gb-os Radeon RX 470-es kártyákba. Az orosz ethereum bányász egyszerűen fogta és lecserélte a 4Gb-os memória modulokat és csinált magának 8Gb-os kártyákat. Így az ethereum bányászat hash teljesítményét sikerült neki felnyomni 28 Mh/s körényékére.A memória modulokat az Aliexpresszen kell keresni, de sajnos az ethereum bányászat körüli örület miatt a memóriamodulok ára is felment. Természetesen nem árt kiszámolni, hogy megéri-e a memóriamodulok Kínából való beszerzése, de szerintem nagyon ötletes megoldás ez az oroszoktól.A videókártyán lévő memóriamodulok lecserélése elvileg otthon is megvalósítható ha értünk hozzá. Kell természetesen némi felszerelés a régi modulok leimádkozására és az újak felerősítésére, de nem lehetetlen megcsinálni. Erről is van oktatóvideó a YouTube-on, természetesen orosz nyelven. A krasznodari szaki részletesen bemutatja nekünk hogyan kell a RX 470 4Gb Sapphire videókártyán lecserélni a memóriamodulokat. Az általa használt memórimodul adatai a következő: GDDR5 Samsung: K4G80325FB, Hynix: H5GQ8H24MJR, Micron: MT51J256M32HFB. Akit érdekel nézze meg itt a műveletet:Ha tetszett a bejegyzés ne felejtsd el azt megosztani a Facebook-on, hogy másokhoz is eljusson!


Forrás: How to keep mining ethereum on 4Gb GPUs?Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek