Nvidia kártyák pusztán kriptovaluta bányászatra 164 MH/s-os sebességgel


Hozzáadva: 2021. Október 21. Megtekintve: 582

Az Nvidia nemrégiben úgy döntött megoldja a videókártyák piacán megjelent krízishelyzetet és piacra dobta a 170HX szériát Kínában. Ezek a kártyák GA100 chipekkel szereltek és 4480 CUDA maggal valamint 8 GB HBM2e VRAM-al boldogítják tulajdonosaikat.


A kártyákat érdekes módon még hűtéssel sem látták el, nem kell aggódni a hangos ventillátorok miatt. Ezek a kártyák nem alkalmasak a számítógépes játékok futtatására valamint bonyolult informatikai számítását sem lehet velük elvégezni. Csak és kizárólag kriptovaluta bányászatra lehet őket felhasználni.


A gyártó ugyan 200 MH/s-os ethereum bányászati sebességet jelölt meg, de a gyakorlatban ennél valamelyest alacsonyabb hashrate-et tudnak belőle kihozni a bányászok.


Az LHR (low-hash-rate) technológia úgy tűnik nem képes csillapítani az ethereum bányászok igényeit és ezért állt elő az Nvidia a 170HX szériával, amelyet Kínában már meg is lehet vásárolni.


A korábban megjelent 30HX kártyák a már jól ismert GTX 1660 Super kártyákon alapultak. A 170HX modellek az Ampere A100 nagyteljesítményű számóriásokat nagyszerűen kezelni tudó chippeken alapulnak. Ezek lettek kriptobányászatra áttervezve.


A 170HX széria meglehetősen érdekes, mert a hangos ventillátorok helyett csupán fémes passzív hűtés került rá és az A100-as numerikus számításokhoz használt variánsokhoz hasonlóan HBM2e memória chippeket tartalmaz. A VRAM modulok 8GB-osak.


A 1493 GB/s memóri sávszélesség kétszer olyan gyors, mint az RTX 3080 szériáé. A kártyákon nincs csatlakozó monitornak, így kriptovaluta bányászaton kívűl csak nehezékként tudjuk használni.


A teljes GA100-as chip 54%-al több CUDA magot tartalmaz, mint ez a variáns. A PCIe csatlakozó maximum 4 csatornát támogat és a GPU mag 1410 MHz-ig képes működni 250W elfogyasztása mellett.


A kínai bányászok 164MH/s-os hashrate-et tudtak belőle maximálisan kihozni, szóval a gyártó kissé füllentett, amiko a 200MH/s-os teljesítményt reklámozta.


A kártyát a BIOS-ban sajnos nem tudjuk tovább pörgetni, az overclocking nem működik. Csak reménykedhetünk benne, hogy jönnek még majd ki új BIOS verziók, amelyek ezen kártyák húzását is támogatni fogják.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek