Peter Thiel Valar Ventures csoportja 27 millió dollárt szerzett kriptófejlesztésre


Hozzáadva: 2021. Október 24. Megtekintve: 455

A hongkongi főhadiszállású XanPool főleg fizetési infrastruktúrák fejlesztésével foglalkozik. Ezek a fiat pénzek és a kriptovilág között teremtik meg a kapcsolatot. A XanPool az első körben 27 millió dollár befektetői tőkét tudott összegyűjteni a fizetési platformok fejlesztésére.


A tőkeemelési első kört a Peter Thiel által vezetett Valar Ventures vezette. A sok befektető között ott volt CMT Digital és Taavet Hinrikus is. Taavet Hinrikus a Wise (eleinte Transferwise) alapítójaként ismert.


A XanPool magát fizetési hálózatként definiálja. Olyan mint a Mastercard vagy a Visa. A partnerek viszont nem egy zárt körből kerülnek ki (mondjuk bankok). A XanPool lehetővé teszi bármely magánszemély és vállalkozás számára a kapcsolódást. A partnerek inaktívan fekvő tőkéit használnák fel fiat és kriptovaluták közötti tranzakciók lebonyolítására.


A XanPool saját bevallása szerint 200 millió dollárnyi mozgatható tőkével rendelkezik. 400 üzleti partnere és fél millió felhasználója van.


A hálózata nagyon hasonlít a SWIFT-hez. A XanPool vezérigazgatója, Jeffery Liu a következő módon fogalmaz: “A XanPool-nak nincsenek közvetlenül mozgatható pénzügyi alapjai. A pénzét a szoftverei által megvalósított kommunikációból keresi. A XanPool, a SWIFT-től eltérő módon jó barátságban van a kriptovalutákkal.”


A XanPool fejlesztői csapata minden részletében ismeri a SWIFT hálózatotot. A SWIFT egy veterán résztvevője Daniel De Weyer 2019 augusztusa óta dolgozik a XanPool-nál. Weyer majdnem három évtizedet húzott le a SWIFT-nél és jelenleg a fizetési osztály igazgatója a XanPool-nál és ő tartja fenn a kapcsolatot a hagyományos bankokkal.


A XanPool jelenleg 13 országot szolgál ki Ázsiában, de természetesen szeretnének még terjeszkedni.


Az A szériás tőkeemelés 31 millió dollárra emelte a XanPool teljes tőketámogatását. 2020 szeptemberében a XanPool 4,3 millió dollárt gyűjtött össze az A szériás tőkeemelést megelőzően.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek