Ravencoin bányászat


Hozzáadva: 2021. December 28. Megtekintve: 1687

A bitcoin sikerét meglovagolván néhány fejlesztő úgy döntött, hogy piacra dobnak még egy coint. Körülbelül 430 eredetileg bitcoin programozó vett rész azon projekt keretében, amelyet 2017 október 31-én jelentettek be és Ravencoin névre kereszteltek. 2018 január 3-án pedig megjelentek az első ravencoin bányász szoftverek is. A projekt klasszikus kriptovalutás alappilléreken áll. Fő céljuk a decentralizáció és a digitális vagyontárgyak méltó kezelése. Ebben a bejegyzésben meg fogjuk nézni hogyan lehet ravencoin-t bányászni.


Magáról a kriptovalutáról a hivatalos dokumentációban lehet többet olvasni. Ezt a következő linken eléred: https://ravencoin.org/assets/documents/Ravencoin.pdf. A ravencoin nagyon hasonlít a bitcoin-hoz, azonban van némi eltérés. A blokkidő a bitcoin esetében 10 perc, a ravecoin hálózatában ez 1 perc. A kibocsátott mennyiség is jóval több és a blokk jutalom az 50 bitcoin helyett 5000 RVN. Most pedig nézzük a ravencoin bányászathoz szükséges szoftver telepítésének részleteit! Ha jobban szereted a videókat, akkor itt van egy a ravencoin bányászatról:Az első lépés egy ravencoin digitális pénztárca létre hozása lesz. Ezt egy telefonos alkalmazás segítségével könnyen meg lehet tenni. Vannak olyanok is, akik közvetlenül egy kriptovaluta váltó címére bányásznak, hiszen ott azonnal eladják a kibányászott RVN-eket. Ha a binance.com-on van fiókod, akkor a következő címen le tudod kérni a RVN tárcádat: https://www.binance.com/en/my/wallet/account/main/deposit/crypto/RVN. A felületnek így kell kinéznie miután beléptél a binance.com-ra:A bányász program beüzemelése során praktikus ha Ubuntu rendszert használsz. Első körben győződj meg róla, hogy van-e videókártya a gépedben és hogy fel van-e telepítve a legújabb CUDA könyvtár. A cuda telepítéséről a következő linken olvashatsz: https://developer.nvidia.com/cuda-downloads?target_os=Linux&target_arch=x86_64&Distribution=Ubuntu&target_version=20.04&target_type=runfile_local. Innen kell letöltened a CUDA-t és egy terminálból a linken található két parancs segítségével fel is tudod telepíteni. Ha ezzel megvagy, akkor már csak a t-rex miner-t kell beszerezned. Ezt a Githubon tárolják, a következő parancsok segítségével tudod egy terminálban letölteni azt:


$ wget https://github.com/trexminer/T-Rex/releases/download/0.24.8/t-rex-0.24.8-linux.tar.gz

Ezek után csomagoljuk azt ki:


$ tar xvf t-rex-0.24.8-linux.tar.gz

És már futtathatjuk is a minert:


$ ./t-rex -a kawpow -o stratum+tcp://rvn.2miners.com:6060 -u [saját ravencoin pénztárca címe].rig -p x

Itt persze ne felejtsük el a saját pénztárcánk címét behelyettesíteni és adjunk nevet is a bányagépünknek, hogy majd meg tudjuk keresni a pool oldalán.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek