San José városában a polgármester Helium bányagépeket telepítene


Hozzáadva: 2021. Október 30. Megtekintve: 480

A kaliforniai San José városában hivatalosan is megkezdik a Helium kriptovaluta bányászatát. San José csupán 1 órányira található San Franciscótól, ahonnan a Helium projekt elindult. A szomszédos város kísérleti fázisban indítja meg a Helium bányagépek telepítését. A cél az alacsony jövedelemmel rendelkező lakosok internetkapcsolatának biztosítása.


A Helium projekt a tömérdek kriptovaluta projektek között egy olyan, amely befutni látszik. Amir Haleem 8 év és 5 hónapja dolgozik a San Francisco városából indult Helium projekten, szóval az ötlet majdhogynem olyan idős mint a bitcoin. Mára ott tartunk, hogy San José polgármesteri hivatala összeállt a kaliforniai technológiai fejlődési alapítvánnyal (CETF) és felkeresték Amir Haleeméket, mert ők is Helium bányagépeket szeretnének telepíteni, jelentette San José városának hivatalos portálja.


A CETF első körben 20 Helium hotspotot szeretne vásárolni és ezeket telepítenék majd különböző helyekre.


Ezen bányagépek HNT tokeneket bányásznának és az előállított kriptovalutával finanszíroznák a város szegényebb negyedeiben való internetes kapcsolat biztosításának költségeit. Egy év alatt 1300 szegény lakosnak tudnának így internet kapcsolatot biztosítani, mondják a szakértők.


Ehhez hasonló együttműködésre még nem nagyon volt példa. Itt láthatjuk először hogyan fut össze a kriptovilág, a privát befektetői szféra és az államigazgatás.


A Helium hálózata egy San Franciscoban található startup vállalkozás által lett kifejlesztve és egy decentralizált internet hálózatot hivatott megvalósítani. A startup augusztusban 111 millió dollár kockázati tőkét szedett össze. Ebben a körben szerepeltek olyan befektetők, mint az a16z, a 10T, a Ribbit Capital, az Alameda Research és a Multicoin Capital.


A Helium projekt tokenje a HNT jelenleg a binance.com-on 29 dollár körüli áron cserél gazdát. Az aktuális árfolyam megtekinthető a következő linken: https://www.binance.com/en/trade/HNT_USDT.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek