Videókártyával bányászható coinok 10-es válogatása


Hozzáadva: 2021. November 14. Megtekintve: 2813

A videókártyákkal történő kriptovaluta bányászat továbbra is nagy népszerűségnek örvend. Mivel a Bitcoint már csak speciális bányagépekkel lehet bányászni, a videókártyával rendelkezők kénytelenek voltak átállni az ethereum és a többi altcoin bányászatára. Ebben a bejegyzésben át fogjuk tekinteni milyen alternatívák közül választhatnak azok, akik kriptovaluta bányászatban törik a fejüket.


Ha valaki már rendelkezik egy erős videókártyával, akkor megkülönböztetett helyzetben van.


Írom ezt azért, mert 2021 telén meglehetősen nehéz beszerezni a kriptovaluta bányászatra alkalmas videókártyákat. Azért szerencsés a helyzetet továbbá annak, akinek számítógépében ott lapul legalább egy, nagy számítási kapacitással rendelkező videokártya, mert az ethereumon kívül számos más kriptovalutát is tud bányászni. Ezeket fogjuk most itt áttekinteni.


A kriptovaluta bányászat során van néhány kérdés, amire meg kell találni a választ.


A kártyákat érdemes jól szellőző, hűvös helyen tárolni, hiszen azok gyorsan felmelegednek. Az elektromos hálózatra is meglehetősen nagy terhelést rónak. Ezt is érdemes átgondolni.


A kártyák esztétikailag bizonyos emberek számára szépek, azonban legtöbbünket egy idő után untat látványuk.


Mielőtt belevágnál tehát a videokártya alapú kriptovaluta bányászatba ezeket a kérdéseket gondold át magadban. Most akkor pedig nézzük az egyik legnépszerűbb kripta valutát az ethereumot!


A vizuálisabb látogatók számára ajánlom a következő videót, amelyben a videókártyával történő kriptovaluta bányászatról részletesen tájékoztatnak bennünket:1. Ethereum bányászat videókártyán


A jelen összefoglalóban két videókártya teljesítményét fogom bemutatni. Az egyik egy viszonylag olcsó, megközelítőleg 1000-1100 eurós áron beszerezhető modell lesz. Ez a GeForce RTX 3070Ti.


A második kártya teljesítménye elvileg kétszer ekkora. Annak ára is jóval magasabb. A GeForce RTX 3090-es kártya az európai piacokon 2500 és 3000 euró között cserél gazdát jelenleg.


A GeForce RTX 3070 T modell LHR korlátozóval rendelkezik, ez azonban a legtöbb modern kriptovaluta bányász program számára nem akadály. A githubról letölthető NBMiner és gminer programokban benne van az LHR törlés funkció és emiatt a 3070Ti kártya hashrateje sem túl alacsony.


Ethereum bányászat során 52 MH/s-t lehet belőle kihozni nagyjából.


A GeForce RTX 3090-es modell LHR korlátozást nem tartalmaz, az ő normál üzemmódban produkált teljesítménye 107 MH/s körül mozog.


2. Ethereum Classic bányászata videókártyán


Az ethereum hálózatával párhuzamosan fut egy ethereum classicnak nevezett kriptovaluta rendszer is. Ennek bányászata hasonló módon videókártyák segítségével történik.


Az Ethereum Classic is a Dagger-Hashimoto algoritmust használja hitelesítésre.


A kártyák teljesítménye nagyon hasonló. A GeForce RTX 3070Ti esetében 48.9 MH/s a bányászati teljesítmény. A GeForce RTX 3090-es kártya pedig megközelítőleg 106.2 MH/s-el képes bányászni az Ethereum Classic-ot.


3. Ergo bányászata videókártyával


Az Ergo egy relatíve új kriptovaluta. A hitelesítés során az Autolykos algoritmust használják.


Sokak szerint az ethereum bányászat vége után az Ergo kiváló alternatíva lesz majd.


A legújabb bányászati szoftverek támogatják az Ergo bányászatot.


A GeForce RTX 3070Ti videokártya az Ergo-t 150.8 MH/s teljesítménnyel képes bányászni normál futási paraméterekkel.


A GeForce RTX 3090-es kártya ennél jóval magasabb teljesítményt produkál. Az Ergo bányászat során 231 MH/s a bányászati sebesség.


4. Cortex bányászata videókártyával


A Cortex szintén egy meglehetősen innovatív találmány.


Hitelesítéshez a CuckooCortex algoritmust használja, videókártyákkal kiválóan bányászható, a GeForce RTX 3070Ti így átlagosan 4.21 G/s teljesítmény produkál.


Az Nvidia GeForce RTX 3090-es videokártya pedig 6.42 G/s teljesítmény mellett képes a cortex-nek nevezett kriptovalutát bányászni.


5. Beam bányászat videókártyák segítségével


A Beam is egy kiváló alternatíva lehet az ethereum bányászat vége után ha videókártyával rendelkezel.


Ez a kriptovaluta hálózat a BeamHash algoritmust használja a hitelesítéshez.


A GeForce RTX 3070Ti videokártya a bányászat során 43 MH/s teljesítményt produkál.


Az Nvidia GeForce RTX 3090-es kártya pedig 58MH/s sebességgel képes bányászni a Beam-et.


6. AE bányászata videókártyák segítségével


Ez a kriptovaluta is egy jó alternatíva lehet ha már nem lehet többé ethereum-ot bányászni, mert az átáll a PoS alapú hitelesítésre.


Ez a kriptovaluta hálózat a Cuckoo Cycle algoritmust használja a hitelesítés során.


Ha GeForce RTX 3070Ti videókártyával bányászol, akkor megközelítőleg 10.38 G/s teljesítményt fogsz tudni belőle kiszedni. Ha pedig valakinek Nvidia GeForce RTX 3090-es videókártyája van, akkor nagyjából 11.96 G/s teljesítményre számíthat.


7. Ravencoin bányászata Nvidia videókártyákkal


Ezt a kriptovalutát meglehetősen régóta bányásszák a kriptovaluta bányászok.


A hitelesítési algoritmusa a Kawpow. Kiváló alternatíva lehet az ethereum bányászat kivezetése után, napjainkban elég jó hozamokat mutat.


Az Nvidia RTX 3070Ti videokártya hashteljesítménye megközelítőleg 35.29 MH/s.


Az Nvidia GeForce RTX 3090-es kártya bányászati teljesítménye Ravencoin esetén pedig 54.29 MH/s.


8. Bitcoin Gold bányászata videókártyákkal


A Bitcoin és a Bitcoint Gold kriptovaluták között nem túl nagy az eltérés.


Legfőbb különbség a hitelesítési algoritmusban keresendő.


A Bitcoin bányászat során SHA-256 hash függvényeket számolnak, a Bitcoint Gold esetében viszont az Equihash-BTG algoritmust használják.


A bitcoin gold Nvidia GeForce RTX 3070Ti kártyákkal és Nvidia GeForce RTX 3090-es kártyákkal is tökéletesen bányászható.


Az első esetben 120 MH/s teljesítményre lehet számítani a második esetben pedig 148 MH/s bányászati sebességet érhetünk el és a hozamot ebből tudjuk kiszámolni.


9. Ycash bányászata videókártyák segítségével


Ez a kriptovaluta is jó alternatíva lehet ha nem feltétlenül ethereumot szeretnél bányászni.


A hitelesítési algoritmust kiválóan futtatja mind a GeForce RTX 3070Ti kártya és a 3090-es kártya is. Az első esetben a hashteljesítmény 61 MH/s körül mozog a második esetben pedig 89MH/s hashteljesítményre számíthatunk.


10. Conflux bányászata videókártyák segítségével


A Conflux-ot gyakran emlegetik mint alternatíva az ethereum bányászok számára.


Az Nvidia kártyák kiválóan futtatják a Conflux hitelesítési algoritmusát.


Ez a kriptovaluta az Octopus algoritmust használja a tranzakciók hitelesítésére.


Az Nvidia 3070Ti videokártya hashteljesítménye 65 MH/s körül mozog.


Az Nvidia RTX 3090-es kártya teljesítménye pedig 98 MH/s számítási teljesítmény produkál Conflux bányászata esetén.Szerző: LBFigyelem: A bejegyzésben található információk tartalmazhatnak hibát. A szerző az abból eredő károkért nem vállal felelősséget!Hozzászólások (0)


További hírek